Nákupní košík je prázdný

  • RYCHLÝ KONTAKT
  • 722 465 613
  • EMAIL
Úvod / Podle určení / Tipy a rady /

Tipy a techniky Wüsthof

Druhy ostří

Typy nožů

 

SPRÁVNÝ ŘEZ

Rajčata, chléb, sýr nebo maso: Pro dosažení optimálního řezu se nože vyrábějí s různými druhy ostří.

Tím je zajištěno, že potraviny jsou krájeny nejlepším možným způsobem a nejsou roztrhané nebo rozmačkané.

 

Čepele s hladkým ostřím

Toto je nejběžnější tvar. Nože s hladkým ostřím vytvářejí velmi hladký a čistý řez. Ať už krájíte něco tvrdého nebo měkkého, nedochází k roztrhání nebo trhání. Nože používané na loupání mají také hladké ostří.

 

Typy nožů 1

Tyto nože se obvykle používají ke krájení následujících potravin:

  • Maso
  • Ryby
  • Zelenina
  • Ovoce

 

Čepele s vroubkovaným ostřím

Nože s vroubkovaným ostřím jsou obvykle známy jako „nože na chléb“ nebo „vroubkované nože“.

Pravidelné vroubkované ostří „pracuje“ čistě a bezpečně s pevnou kůrou nebo tvrdou krustou.

 

Typy nožů 2

Tyto nože se obvykle používají ke krájení následujících potravin:

  • Chléb / rohlíky / bagety
  • Rajčata
  • Pevné ovoce jako je ananas
  • Dort (plátky)
  • Pečené maso s krustou

 

Čepele s dutým výbrusem

Oválné štěrbiny v čepeli vytvářejí při krájení vzduchové kapsy.

„Dutiny“ zajišťují, že se k čepeli nic nelepí.

Dutý výbrus usnadňuje krájení tenkých plátků, jak je často zapotřebí při krájení šunky, lososa nebo carpaccia.

 

Typy nožů 3

Tyto nože se obvykle používají ke krájení následujících potravin:

  • Šunka
  • Losos
  • Sýr

 

Abychom Vám mohli nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Více informací.