Nové nože EPICURE kombinují ctnosti dvou velkých filozofií: efektivnost a lehkost japonských nožů spolu s německou kvalitou a bezpečností.
Kované nože - výroba: Při teplotě 1 050°C je z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli nůž vykován a vytvrzen na 58° Rockwella. Výroba probíhá v rozsahu více než 40 výrobních kroků.
Nůž má profil rukojeti na začátku široký a na konci zúžený pro přizpůsobení se přirozenému pohybu ruky, obal rukojeti sestává z přírodních vláken a pryskyřice, nově vyvinutý zakřivený tvar hlavy účinně chrání prsty před ostrou čepelí a poskytuje větší bezpečnost a kontrolu při krájení a široký tvar čepele zajišťuje lepší ovladatelnost nože a rychlý a snadný přesun nakrájených potravin. Některé nože z řady EPICURE jsou k dostání ve dvou variantách - s poloviční hlavou a s plnou hlavou.
Díky inovativní geometrii hlavy a širšímu tvaru čepele je hmotnost soustředěna uprostřed nože. Výsledkem je rovnoměrné vyvážení, které zaručuje rychlou a snadnou práci s nožem, bez námahy.
PrecisionEdgeTechnology - unikátní technologie broušení Wüsthof zajišťuje:
- extrémně vysoký počáteční řezný výkon nože
- vyjímečně dlouhou životnost ostří
- optimální ostří po celé délce čepele
- jedinečnou, stále vysokou a obnovitelnou kvalitu ostří