Kované nože
Dokonalé nástroje pro náročné kuchaře
Precizně kované nože WÜSTHOF se celosvětově těší obzvláště vysokému uznání. Ctižádostiví domácí kuchaři a zkušení profesionálové oceňují jejich prémiovou kvalitu a výjimečnou ostrost.
Skutečnost, že každý z našich kovaných nožů vyrábíme z jednoho kusu oceli WÜSTHOF, je poznat díky hlavě, zesílené části mezi čepelí a rukojetí. Náš špičkový výrobní proces zahrnuje celkem 54 výrobních kroků, které jsou realizovány kombinací vysoce přesné robotické technologie a skutečného řemeslného zpracování. Nejprve se žhavá ocel stlačí při teplotě kolem 1250°C a vytvaruje v kovárně. Díky silnému stlačení a následnému unikátnímu procesu kalení WÜSTHOF je struktura oceli zesílená a korozivzdorná, získává houževnatost a tvrdost. Dále polotovar prochází víceúrovňovým kováním a leštěním. Před upevněním rukojeti probíhá finální leštění a utěsnění povrchu čepele.
Naše kované nože WÜSTHOF - s jejich jemně vyladěným řemeslným zpracováním, ergonomicky navrženými rukojeťmi a dokonale vyváženou váhou hlavy - sedí bezpečně v ruce. Tento pohodlný a bezpečný úchop považujeme za ideální pro bezproblémovou přípravu jídla a krájení.
Naše nekompromisní kvalita s kontrolami během celého výrobního procesu zajišťuje pevnost a spolehlivost našich nožů - každý vyrobený pro dokonalý řez!
Vyrobeno v Německu / Solingenu.
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Nekované nože
Lehcí pomocníci pro práci bez námahy
Jsou lehčí, ale stejně ostré. Nejsou kované, ale jsou stejně přesné. Nekované nože WÜSTHOF se vyznačující hbitými čepelemi a vynikající kvalitou.
Vzhledem k tomu, že zde není použit proces kování, je výrobní proces - sestávající z přibližně 25 kroků - levnější než u kovaných kuchyňských nožů. Přesto kolem 10-ti kontrol kvality zaručuje spolehlivost a přesnost.
Polotovary čepelí jsou vyřezány z vysoce kvalitního ocelového plátu pomocí přesného laseru. Poté procházejí stejným výrobním procesem jako kované nože, od kalení, broušení a leštění až po montáž a finální úpravy.
Snížená hmotnost a ergonomicky tvarovaná rukojeť umožní každému kuchaři pracovat přesně a bez námahy. Kromě toho se čepele nekovaných nožů z oceli WÜSTHOF ostří stejně snadno jako nože kované. Tyto nástroje dokazují svou hodnotu každý den, zachovávají si svou ostrost a kvalitu i při neustálém používání.
Tyto hbité nože mají nejen silnou podporu mezi příznivci jídla, ale získávají také nemalou chválu v profesionálních kuchyních, pekárnách a řeznictvích. Celkově vzato, množství vynikajících vlastností podtrhuje mimořádný poměr ceny a výkonu řad nekovaných nožů WÜSTHOF.
Vyrobeno v Německu / Solingenu.
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|